neděle 11. prosince 2022

Recept na domácí perníčkový likér podle Ládi Hrušky

      Voní jako zimní pohádka, zahřeje na duši a pohladí i naše zdraví. Co je to? Přeci perníčkový vánoční likér podle Ládi Hrušky, který dost možná rozpoutá vánoční revoluci a v mnoha domácnostech nahradí tradiční vaječňák. Skvěle se hodí na sváteční popíjení s rodinou či přáteli nebo pro zahřátí, když dorazíte promrzlí z venku domů.

 Je ale také dobrým tipem na jedlý dárek, který udělá radost každému.

Suroviny (na 1,5 litru likéru)

500 ml smetany ke šlehání

3 lžíce holandského hořkého kakaa

3 lžičky perníkového koření

2 plechovky kondenzovaného mléka

½ l bílého rumu (s klidem nějakého českého)

Perníkové koření patří mezi nejdéle používané koření s pozitivními účinky na naše zdraví – podporuje trávení, metabolismus, prohřívá i dezinfikuje organismus a napomáhá zlepšení naší nálady i psychiky. Badyán odežene viry, hřebíček zahojí bolavé zuby a skořice potěší u srdce.


Postup:

Do kastrůlku nalijte smetanu ke šlehání, přidejte kakao, perníkové koření a následně vše důkladně promíchejte. Zahřejte a nechte lehce projít varem.

Jakmile se začne smetana vařit, vypněte sporák a nechte směs vychladnout.

Po vychladnutí ke směsi přidejte bílý rum a kondenzované mléko, likér pořádně promíchejte a přelijte do uzavíratelných láhví. Perníčkový likér uchovávejte v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky