RECEPTY
SEZNAM STRÁNEK
Bobkový list neboli vavřín vznešený.
středa 20. července 2022
Jablečná zmrzlina s pudinkem - jablečné nanuky
Suroviny - 1 dávka
400 g
oloupaných jablek bez jadřinců
2
1
citrony
3
500 ml
vody na pudink
4
70 g
cukru krupice - dle potřeby
5
1
vanilkový cukr
6
20 g
vanilkového pudinkového prášku
Postup přípravy
Jablka nakrájíme na menší kousky a dáme do rendlíku. Přidáme šťávu z půlky citronu a malinko vody, asi 3 lžíce. Jablka za občasného promíchání úplně rozdusíme - na kaši. Pokud je třeba, přidáme opět malinko vody. Záleží na šťavnatosti jablek. Podušená jablka můžeme třeba i rozmixovat.
Běžným způsobem uvaříme pudink. Větší část vody s cukrem a vanilkovým cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání vlijeme menší díl vody s rozmíchaným pudinkovým práškem. Necháme zhruba 2 minuty provařit.
Jablečnou směs vmícháme do pudinku, ještě dochutíme citronovou šťávou a případně, pokud je třeba, můžeme dosladit. Směs necháme za občasného promíchání zchladnout. Pak vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku a necháme zmrazit, trvá to zhruba 40 minut. Kdo má strojek s menší nádobou, musí množství ingrediencí snížit.
Tuto směs můžeme použít i na nanuky. Naplníme tvořítka a necháme důkladně zmrazit.
zdroj:toprecepty.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat
Novější příspěvek
Starší příspěvek
Domovská stránka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Oblíbené příspěvky
Perníčkové linecké s povidly.
INGREDIENCE PRO 2 PLECHY 210 g hladké mouky 70 g moučkového cukru 1 lžička perníkového koření 1/2 lžičky mleté skořice 1 špetka kypřicího...
Lotrinský koláč z listového těsta
Ingredience 500 g listového těsta 1 balení plátkové slaniny 250 g šunky 1 pórek 100–150 g strouhaného sýru 2–3 vejce 1 kelímek smetan...
Žádné komentáře:
Okomentovat