středa 6. dubna 2022

Mramorovaná vajíčka z oříškového těsta

   Další z tradičních těst na cukroví je oříškové, proč jej tedy nepoužít i na Velikonoční pečení? Mramorovaná vajíčka jsou velmi jednoduchá na přípravu a přitom velmi působivá na pohled!

Ingredience:

  • 210 g másla
  • 280 g hladké mouky
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • moučkový cukr a citronová šťáva na polevu
  • tekuté potravinářské barvivo
Postup:
  1. Všechny suroviny smíchejte a vypracujte tuhé těsto. Dejte vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.
  2. Těsto vyválejte na tloušťku cca 4 mm. Vykrajujte vajíčka a na plechu vyloženém pečícím papírem pečte 10-15 minut při 160°C. Nechte zcela vychladnout.
  3. Z moučkového cukru a trochy citronové šťávy smíchejte středně hustou polevu. Potírejte vajíčka po celé ploše.
  4. Pomocí párátka namočeného v potravinářské barvě kreslete v polevě abstraktní obrazce. Nechte dokonale zaschnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky