SUROVINY:
1 kg jablek, 3 lžíce cukru, sáček dětských piškotů, citrónová šťáva a kůra, špetka skořice, hrst rozinek, balíček pudinku (nejlépe ananasový nebo banánový, mandlový či vanilkový), šlehačka, rum nebo ovocná šťáva či mléko na polití piškotů
POSTUP:
Oloupaná jablka nakrájíme na osminky, vykrojíme jádřince. Podusíme je podlitá sklenkou vody s cukrem, citrónovou šťávou a kůrou, skořicí a rozinkami, až jsou měkká, ale ne zcela rozvařená. Pak je zalijeme pudinkovým práškem rozmíchaným v hrnku vody, rychle mícháme a krátce povaříme.
Mezitím jsme vodou vypláchnutou dortovou formu na dně pokladli polovinou dětských piškotů, které zakapeme rumem, ovocnou šťávou nebo mlékem. Pak rychle vlijeme hustou ovocnou kaši, urovnáme, na povrch naklademe zbývající piškoty, které zakapeme podobně jako spodní. Mírně stlačíme a dáme na několik hodin vychladit a uležet.
Můžeme podávat zdobené šlehačkou nebo přelité žloutkovým krémem, anebo jen tak. Jablka můžeme proložit plátky pomeranče.
Lze použít i kompot z meruněk, broskví, hrušek, rynglí apod.
Žádné komentáře:
Okomentovat