Recept na jejich přípravu je velmi jednoduchý.
A jak připravit zdravou alternativu chleba?
K tomu budeme potřebovat půl balení pohanky, sůl, skořici a kari.
Den předem připravíme těsto z pohanky – pohanku zalijeme vodou v misce. Následující den vodu slijeme a přidáme čerstvou – asi 2 cm nad hladinu pohanky.
Takto připravenou krupu dáme do mixéru. Ochutíme špetkou soli, skořice a kari a mixujeme do hladka. Takto připravené těsto nalijeme na rozpálenou suchou pánev. Smažíme na mírném ohni pod pokličkou asi 3-5 minut z každé strany.
Placky z pohankové krupice: s čím je jíst?
Pohankové placky lze jíst různými způsoby, například s oblíbenou pastou, například vaječnou nebo avokádovou, ale také s nakrájenou syrovou zeleninou, humusem nebo tvarohem. Pro ty, kteří mají rádi sladké, budou palačinky chutné také s arašídovým máslem nebo skořicí.
Je zdrojem vlákniny, vitamínů skupiny B, hořčíku, vápníku, zinku, fosforu a železa. Palačinky z ní jsou chutné a syté. Jsou zdravou alternativou chleba – regulují hladinu cukru v krvi, podporují metabolismus a mají příznivý vliv na trávicí systém.
zdroj:ikura.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat