1 květák, 4 tvrdá zralá rajčata, 80 g majonézy, lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky, lžíce drobně nakrájené pažitky, citronová šťáva, pepř, sůl
Rajčata spaříme ve vařící vodě, sloupneme z nich kůži a plody nakrájíme na kostičky. Květák drobně po-krájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Majonézu zředíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, vlijeme do misky, přidáme rajčata a nakonec vmícháme květák. Místo majonézy můžeme použít zálivku z jogurtu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salát z květáku a rajčat.
5 rajčat, menší květák, lžíce oleje, worcester, zelená petrželka, cibule, kelímek jogurtu, cukr, citronová šťáva, mletý pepř, sůl
Květák uvaříme nepříliš doměkka, necháme vychladnout a rozebereme na růžičky. Rajčata nakrájíme na plátky, cibuli na jemná kolečka a vše smícháme ve skleněné nebo porcelánové míse. Jogurt zředíme trochou citronové šťávy, přidáme pár kapek worcestru, cukr, mletý pepř, sůl, olej a drobně nakrájenou zelenou petrželku
Žádné komentáře:
Okomentovat