Povidlová omáčka, na Slovácku známá jako trnková omáčka, kombinuje sladkokyselou chuť povidel s výraznější chutí vařeného uzeného masa. Jako příloha se obvykle podává houskový nebo bramborový knedlík. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá, určitě ji tedy vyzkoušejte.
Ingredience: 4 porce
- Švestková povidla 300 g
- Máslo 30 g
- Hladká mouka 2 lžíce
- Voda 0,5 l
- Citronová kůra 0,5 lžičky
- Sůl 1 špetka
- Uzené maso vařené 500 g
Z másla a mouky si udělejte světlou jíšku, zalijte ji vodou a vmíchejte do ní povidla. Povařte asi 15 minut, dochuťte solí a citronovou kůrou. Povidlovou omáčku podávejte s plátky vařeného uzeného masa a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat