Rychlá houbová omáčka se zbylým pečeným kuřetem
Příprava 10 min - Hotovo za 15 min
Počet porcí - 4
50 g másla
250 g žampionů, nakrájených na plátky
1 lžíce hladké mouky
100 ml bílého vína
300 ml slepičího bujonu
200 ml smetany ke šlehání
sůl a pepř
600 g pečeného kuřecího masa, natrhaného na kousky
hrst petrželky, nasekané, na ozdobu
1.Rozpusťte v kastrolu máslo a opékejte na něm 4–5 minut doměkka žampiony.
2.Zaprašte moukou, promíchejte a několik minut opékejte do zhoustnutí.
3.Vlijte víno, a nechte ho odpařit. Přidejte vývar a přiveďte k varu,
ztlumte plamen a vlijte smetanu. Osolte a opepřete a přidejte maso.
4.Nechte pár minut zvolna probublávat, aby se maso prohřálo.
5.Sundejte z plotýnky a vmíchejte petrželku.
Podávejte s těstovinami, bramborovou kaší nebo rýží, ozdobené další petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat