čtvrtek 6. února 2025

RYCHLÁ HOUBOVÁ OMÁČKA SE ZBYLÝM PEČENÝM KUŘETEM.

                      

                                         Rychlá houbová omáčka se zbylým pečeným kuřetem

Příprava 10 min - Hotovo za 15 min

Počet porcí - 4


50 g másla

250 g žampionů, nakrájených na plátky

1 lžíce hladké mouky

100 ml bílého vína

300 ml slepičího bujonu

200 ml smetany ke šlehání

sůl a pepř

600 g pečeného kuřecího masa, natrhaného na kousky

hrst petrželky, nasekané, na ozdobu


1.Rozpusťte v kastrolu máslo a opékejte na něm 4–5 minut doměkka žampiony.

2.Zaprašte moukou, promíchejte a několik minut opékejte do zhoustnutí. 

3.Vlijte víno, a nechte ho odpařit. Přidejte vývar a přiveďte k varu, 

ztlumte plamen a vlijte smetanu. Osolte a opepřete a přidejte maso.

4.Nechte pár minut zvolna probublávat, aby se maso prohřálo. 

5.Sundejte z plotýnky a vmíchejte petrželku.

                        Podávejte s těstovinami, bramborovou kaší nebo rýží, ozdobené další petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky