neděle 26. ledna 2025

VEPŘOVÉ ŘÍZKY V ČESNEKOVÉM OBALE.

 4 řízky z vepřové kýty nebo z kotlet

sůl a pepř 

Na obal:

30 g másla 

1 cibule 

zelená petrželka 

4 stroužky česneku 

6 lžic strouhanky 

2 vejce 

1 lžička mléka 

3 lžíce hladké mouky 

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Odstavíme z plotny, vmícháme strouhanku a prolisovaný česnek. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a nakonec v ochucené česnekové strouhance. Na rozpáleném oleji usmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovým salátem nebo s vařenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky