8 řízků z vykostěných vepřových kotlet
400 ml bílého jogurtu
8 stroužků česneku
1 lžička kari koření
2 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce mleté pálivé papriky
sůl
Vepřové řízky omyjeme, naklepeme a lehce osolíme. V míse smícháme bílý smetanový jogurt, prolisovaný česnek, mletou papriku a kari koření, směs osolíme a promícháme. Do této marinády řízky vložíme a necháme v ledničce uležet alespoň 24 hodin. Občas řízky obrátíme .
Na druhý den řízky opečeme po obou stranách v silně rozpáleném oleji, během opékání je potíráme marinádou. Výbornou přílohou k těmto řízkům jsou smažené cibulové kroužky, které připravíme tak, že kolečka cibule obalíme v mouce a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. K řízkům i cibuli podáváme vařené brambory nebo čerstvé pečivo a zeleninový salát.
Žádné komentáře:
Okomentovat