neděle 26. ledna 2025

INDIÁNSKÉ ŘÍZKY

 8 řízků z vykostěných vepřových kotlet

400 ml bílého jogurtu 

8 stroužků česneku 

1 lžička kari koření 

2 lžíce mleté sladké papriky 

2 lžíce mleté pálivé papriky 

sůl 

Vepřové řízky omyjeme, naklepeme a lehce osolíme. V míse smícháme bílý smetanový jogurt, prolisovaný česnek, mletou papriku a kari koření, směs osolíme a promícháme. Do této marinády řízky vložíme a necháme v ledničce uležet alespoň 24 hodin. Občas řízky obrátíme .

Na druhý den řízky opečeme po obou stranách v silně rozpáleném oleji, během opékání je potíráme marinádou. Výbornou přílohou k těmto řízkům jsou smažené cibulové kroužky, které připravíme tak, že kolečka cibule obalíme v mouce a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. K řízkům i cibuli podáváme vařené brambory nebo čerstvé pečivo a zeleninový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky