Tradiční linecké cukroví nemusí být jen u Vánočního stolu. Oblíbené těsto se skvěle hodí k vykrajování nejrůznějších tvarů a proto se směle pusťte do zajíců, vajíček a kuřat. Ozdobte je moučkovým cukrem se špetkou potravinářského barviva, budou vypadat fantasticky!
Velikonoční linecké cukroví
Ingredience- 300 g hladké mouky
- 200 g změklého másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- citronová kůra
- meruňková marmeláda s kapkou rumu na spojení
- moučkový cukr se špetkou potravinářského barviva na posypání
- Všechny suroviny smíchejte a vypracujte tuhé těsto. Dejte vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.
- Těsto vyválejte na tloušťku cca 4 mm. Vykrajujte různé tvary a na plechu vyloženém pečícím papírem pečte 10-15 minut při 160°C. Nechte zcela vychladnout.
- Hotové slepujte marmeládou a ozdobte obarveným moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat