středa 6. dubna 2022

Velikonoční cukroví

  Tradiční linecké cukroví nemusí být jen u Vánočního stolu. Oblíbené těsto se skvěle hodí k vykrajování nejrůznějších tvarů a proto se směle pusťte do zajíců, vajíček a kuřat. Ozdobte je moučkovým cukrem se špetkou potravinářského barviva, budou vypadat fantasticky!

Velikonoční linecké cukroví

Ingredience
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • citronová kůra
  • meruňková marmeláda s kapkou rumu na spojení
  • moučkový cukr se špetkou potravinářského barviva na posypání
Postup
  1. Všechny suroviny smíchejte a vypracujte tuhé těsto. Dejte vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.
  2. Těsto vyválejte na tloušťku cca 4 mm. Vykrajujte různé tvary a na plechu vyloženém pečícím papírem pečte 10-15 minut při 160°C. Nechte zcela vychladnout.
  3. Hotové slepujte marmeládou a ozdobte obarveným moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky