Ingredience
Krém
- 1 lžíce kakaa
- ½ hrnku mléka
- ¼ kostky másla
- 3 lžíce jemně mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce pšeničné polohrubé mouky
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce másla
Ořechové těsto
- 1 hrnek pšeničné hladké mouky
- 2/3 hrnku mletých vlašských ořechů
- ½ hrnku moučkového cukru
- 1/3 kostky másla
- 1 žloutek
- sůl
Na ozdobení
- 2 hrsti vlašských ořechů
- ½ balení bílé čokoládové polevy
Postup přípravy ořechových slziček
Ořechové těsto: na vál nasypeme mouku, do které přidáme cukr a ořechy. Prstem uděláme do hromádky důlek
a vyklepneme do něj žloutek. Poté přidáme máslo nebo tuk (rozkrájíme na kousky)
a osolíme. Směs prokájíme a zároveň ji nožem nahrneme směrem ke středu válu.
V momentě, kdy se těsto začne lepit, ho doděláme rukama.
Po zabalení do fólie uložíme na cca hodinu na chladnější místo.
V rendlíku rozpustíme máslo a za stálého míchání přisypeme mleté ořechy.
Směs odstavíme z plotny až ve chvíli, kdy se ořechy začnou lehce barvit dozlatova.
Přidáme k nim mouku, necháme mírně zchladnout a po prošlehání s mlékem přivedeme do varu
a po dobu 10 minut vaříme. Že je směs hotová poznáme podle toho, že zhoustne.
Z těsta uděláme 2 mm silný plát a vykrájíme do něj slzičky (cca 80), které pak po dobu 6 – 7 minut
pečeme na plechu s papírem na pečení v troubě předehřáté na 160 °C.
Až budou hotové, necháme je vychladnout na rovné desce.
Ořechovou směs vyrobíme v misce ze změklého másla, cukru a kakaa.
Ingredience důkladně promícháme a do kakaového másla zapracujeme připravenou ořechovou směs,
kterou předtím prošleháme. Krém uložíme do chladničky, kde ztuhne.
Žádné komentáře:
Okomentovat