NÁPLŇ: 5 lžic rumu, 2 pomeranče, 1 citron, 1 balíček vanilinového cukru, 2 lžíce meruňkové zavařeniny
Žloutky s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Vmícháme škrobovou moučku a část prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva. Nakonec zlehka zamícháme sníh z bílků se zbylou moukou, těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a zvolna upečeme. Piškot necháme den odpočinout. Potom ho dvakrát podélně rozřízneme a střední plát pokrájíme na kostičky asi 2 x 2 cm velké. Spodní část dortu vložíme zpět do formy, pokapeme rumem, potřeme zavařeninou a poklademe náplní. Přiklopíme vrchní částí dortu, kterou jsme také pokapali rumem a potřeli zavařeninou. Dort zatížíme prkénkem a necháme alespoň dvě hodiny v chladnu odpočinout. Hotový dort pocukrujeme nebo přelijeme cukrovou či čokoládovou polevou.
Příprava náplně: do malého kastrůlku dáme rum, vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu, vanilinový cukr a svaříme. Přidáme zavařeninu, na kostičky nakrájený piškot a promícháme.

Žádné komentáře:
Okomentovat