- 500 g točeného salámu nebo špekáčků,
- 4 cibule, 4 jablka,
- 4 vařené brambory,
- 200 g slaniny
Kolečka salámu a plátky slaniny střídavě s plátky brambor, cibule a jablek napichujeme na kovové jehlice nebo jen na prut a opékáme nad ohněm. Podáváme s hořčicí, křenem nebo upravenou hořčicí s bylinkami.
OCHUCENÁ HOŘČICE S BYLINKAMI
1 kelímek (100 g) plnotučné hořčice, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 feferonka, po Ižičce petrželky, pažitky, křenu, 1 nasekaná sterilovaná okurka, pepř, 1/2 Ižičky saturejky a bazalky
Všechny přísady jemně nasekáme a smícháme s hořčicí. Používáme jako přílohu ke grilovanému masu nebo opékané uzenině.

Žádné komentáře:
Okomentovat