úterý 1. července 2025

MAKOVÁ BÁBOVKA S RYBÍZEM

 Suroviny:


vejce 6 ks

cukr krupice 300 g

vanilkový cukr 20 g

máslo 180 g

smetana ke šlehání 250 ml

hladká mouka 450 g

kypřicí prášek do pečiva 13 g

mletý mák 200 g

červený rybíz 250 g

Dokončení:

moučkový cukr

červený rybíz


Postup přípravy:

Bílky oddělte od žloutků a odložte je stranou. Žloutky vyšlehejte s oběma cukry. Následně přidejte změklé máslo a po jeho zašlehání i smetanu. Bílky vyšlehejte dotuha a opatrně je vmíchejte do žloutkové směsi.

Nyní vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a mák. Nakonec do těsta opatrně zapracujte ovoce.

Připravené těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečte při 180 °C 60–75 minut. Upečenou bábovku nechte chvíli vychladnout a poté ji opatrně vyklopte.

Bábovku servírujte poprášenou cukrem a ozdobenou kuličkami rybízu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky