Ingredience
Olej 1/2 hrnku
Vejce 2 ks
Mléko 1 hrnek
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr krupice 1 hrnek
Vanilkový cukr 1 balíček
Polohrubá mouka 2 hrnky
Podle chuti:
Ovoce
Podle potřeby:
Olej na vymazaní
Polohrubá mouka na vysypání
Postup:
Do mísy dáme všechny ingredience - prášek do pečiva,
polohrubou mouku, mléko, vanilkový cukr (může být a nemusí), vejce, cukr krupici a olej.
Všechny suroviny na těsto dobře zamícháme vařečkou, nebo použijeme ponorný mixér či robot.
Ovoce dobře omyjeme a nakrájíme podle daného druhu na kousky,
nebo necháme celé. Lze použít jahody, ostružiny, rybíz,
meruňky, třešně a jiné.
Plech vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
Těsto vylijeme na plech, poklademe ovocem a vložíme do vyhřáté trouby.
Bublaninu pečeme na 170 °C, až je povrch zlatavý, případně do těsta píchneme špejli.
Pokud zůstane špejle suchá, máme hotovo. Upečenou hrníčkovou bublaninu
s ovocem nakrájíme a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat