úterý 24. června 2025

DOBRÁ HRNÍČKOVÁ BUBLANINA

Ingredience

Olej 1/2 hrnku

Vejce 2 ks

Mléko 1 hrnek

Kypřicí prášek do pečiva1 balíček

Cukr krupice 1 hrnek

Vanilkový cukr 1 balíček

Polohrubá mouka 2 hrnky

Podle chuti:

Ovoce

Podle potřeby:

Olej na vymazaní

Polohrubá mouka na vysypání


Postup:

Do mísy dáme všechny ingredience - prášek do pečiva, 

polohrubou mouku, mléko, vanilkový cukr (může být a nemusí), vejce, cukr krupici a olej.

Všechny suroviny na těsto dobře zamícháme vařečkou, nebo použijeme ponorný mixér či robot.

Ovoce dobře omyjeme a nakrájíme podle daného druhu na kousky, 

nebo necháme celé. Lze použít jahody, ostružiny, rybíz, 

meruňky, třešně a jiné.

Plech vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.

Těsto vylijeme na plech, poklademe ovocem a vložíme do vyhřáté trouby.

Bublaninu pečeme na 170 °C, až je povrch zlatavý, případně do těsta píchneme špejli. 

Pokud zůstane špejle suchá, máme hotovo. Upečenou hrníčkovou bublaninu 

s ovocem nakrájíme a podáváme.

  





Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky