1 baliček dětských piškotů (140g),100 ml silné kávy,1 lžíce rumu
Krém:250 ml smetany ke šlehání,1 ztuzovač šlehačky,300 g lučiny nebo žervé,3 - 4 lžíce moučkového cukru
Na zdobení: nastrouhaná čokoláda
Ztuzovač rozmícháme ve smetaně a tu pak ušleháme do pevna. Lučinu ( žervé) utřeme s cukrem a zjemníme uslehanou šlehačkou. Piškoty namočíme do kávy smíchané s rumem a vyložíme jimi dno i stěny rozevírací dortové formy. Vrstvu piškotů pokryjeme části krému,ten překryjeme vrstvou piškotů namočených v kávě, potřeme zbylým krémem. Dort posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme do chladničky ztuhnout a rozležet.
Mokka dort můžeme podávat se šlehačkou a ovocem.
Žádné komentáře:
Okomentovat