úterý 20. června 2023

Rychlovka ke kávě – vláčná hrnková buchta s tvarohem.

Co budeme potřebovat:

Kakaové těsto:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • Citronová kůra

Tvarohová náplň:

  • 2 tvarohové kostky
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanilkový puding (jen prášek)
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce 
Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si připravte kakaové těsto. Smíchejte hladkou a hrubou mouku s cukrem, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Přidejte vejce, mléko a olej a vše důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.

2) Přidejte kakao a promíchejte do těsta. Nalijte větší část těsta do pekáče vyloženého pečícím papírem a udržujte necelý hrnek kakaového těsta stranou.

3) Teď se pusťte do přípravy tvarohové náplně. Smíchejte tvaroh s cukrem, mlékem, vanilkovým cukrem a vanilkovým pudinkem. Přidejte vejce a promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.

4) Nalijte tvarohovou směs opatrně na vrch kakaového těsta v pekáči.

5) Poté cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta na vrch tvarohové směsi.

6) Pečeme při teplotě 170-180°C asi 40 minut (podle trouby), dokud není dort zlatavý a pevný na dotek.

7) Nechte vychladnout a poté ho můžete krájet na plátky a podávat s oblíbenými přílohami.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky