Ingredience:
- 200 g měkkého polotučného tvarohu
- 3 vejce
- 3 lžíce tuzemáku
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 220 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- olej na smažení
- moučkový cukr na obalení
Postup:
- Tvaroh s vejci, tuzemákem a vanilkovým extraktem prošlehejte metlou. Do mísy přidejte hladkou mouku,kypřící prášek a důkladně promíchejte.
- Do hrnce nalijte olej, aby v něm mohly koblížky plavat.
- Pomocí dvou čajových lžiček vykrajujte do rozpáleného oleje pokud možno kulaté koblížky a smažte dozlatova. Vyndejte a nechte okapat na papírové utěrce.
- Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru.
- TIP:někdy do těsta přidávám rozinky namočené v rumu
Žádné komentáře:
Okomentovat