Ingredience (4 porce)
2 plechovky cizrny
1 vejce
100 g hladké mouky
2 šalotky
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
2 lžíce čerstvých aromatických bylinek
1 lžička mletého chilli
1 lžička římského kmínu
1 lžička kurkumy
sůl, pepř
Postup
1 Cizrnu scedíme a rozdrtíme vidličkou (nebo prolisujeme v lisu na brambory). Smícháme s vejcem, nasekanou šalotkou, prolisovaným česnekem, bylinkami a kořením. Přidáme tolik mouky, aby nám vznikla soudržná tvárná hmota. Ochutíme solí a pepřem.
2 Z vypracované hmoty poté tvarujeme placičky, které opékáme v rozehřátém oleji na nepřilnavé pánvi. Opečené placičky na ubrousku zbavíme přebytečného tuku a servírujeme.
Podáváme s majonézou, kterou ochutíme mletou uzenou paprikou.
Žádné komentáře:
Okomentovat